Februari 2020 – De Realiteit werkt aan eigen stuk over vrijheid

Omdat we in het jaar 2020 onze vrijheid vieren, 75 jaar na de daadwerkelijke bevrijding van Nederland, is de Realiteit gestart met een productie over vrijheid. Vrijheid die we nu wel en niet ervaren. Vier van onze leden zijn zelf gaan schrijven vanuit verschillende perspectieven. Met als resultaat een nieuwe voorstelling: VRIJ, een drieluik over vrijheid.

De eerste eenakter is geschreven door Rick Strijbos en Marco Kampstra en gaat over de vrijheid van een slachtoffer. Vrij gesproken speelt zich deels af in een heuse rechtbank waarin we zien hoe een slachtoffer worstelt met zijn vrijheid.

In Café de Vrijheid, geschreven door Marieke Bode, ontmoeten we verschillende types die de vrijheid vieren. Het stuk wordt gedragen door de wijsheden van de barvrouw.

Het laatste stuk, Vlucht naar Vrijheid, is geschreven door Miranda Rijkers en gaat over vluchtelingen die in Lesbos zijn gestrand. Vijf personen vertellen hun verschillende ervaringen en meningen over mensen die vluchten naar Europa, naar vrijheid.

De voorstelling zal (door het coronavirus uitgesteld) in het najaar te zien zijn.