Maart 2020 – Corona en De Realiteit…

Tja, ook wij hebben te maken met de realiteit. Corona heeft impact. Op individuen, op groepen mensen, op de economie en dus ook op de cultuursector. 

De stichting 4 en 5 mei Woerden had aan De Realiteit gevraagd om ook een bijdrage te leveren aan het bevrijdingsfeest op 5 mei. Miranda Rijkers, schrijfster en regisseur van één van de drie stukken uit onze nieuwe voorstelling, zou het nummer Schone Handen van Wende Snijders live ten gehore brengen op het Kerkplein op 5 mei.  

Op 13 maart wordt door de Rijksoverheid aangekondigd dat evenementen met meer dan 100 personen verboden worden. Tot 6 april. Begrijpelijk. Verstandig. Jammer. Maar misschien… 

Een paar dagen later, op 19 maart, komt dan het bericht: De burgemeester van Woerden heeft contact gehad met Jan van Es, voorzitter van Stichting 4 en 5 mei Woerden, en hem verzocht om alle activiteiten rondom 4 en 5 mei in Woerden te staken. 

Dus op 5 mei geen feest. Geen zang door Miranda. Geen sneak preview naar onze voorstelling op 6 juni. Teleurstelling. Begrip. Saamhorigheid. Want wat zien we toch een mooie positieve energie om ons heen ontstaan! Het mooiste in mensen komt boven. Elkaar helpen en steunen. Praktisch en gevoelsmatig. Toegegeven, soms zie je ook wat minder mooie kantjes van mensen. Maar wij focussen liever op de Witte wolf

Zo blijven wij ook werken aan onze productie op 6 juni. In alle vrijheid. En ook in het besef dat het anders kan lopen. Maar dan passen we ons aan. Creatief. Flexibel. En altijd in contact met De Realiteit.