‘Charlie’ uit het restaurant

Het spijt me. Als Sommelier van restaurant Realizee is het mijn taak te adviseren. Welke wijn drink je bij een echt goede lamme kotelet? Wat gaat het fijnst bij een geveinsde vissoep? En dat kan alleen als je beide kanten kent. De wijnen, maar ook de gerechten. En ik zie nu zoveel ophemelende verhalen over ons prachtige hotel, dat ik het niet kan laten een tegengeluid te laten horen.

Begrijp me niet verkeerd: Ons restaurant zou zeker door elke liefhebber bezocht moeten worden, maar er is ook een andere kant. Griet, onze chefkok, maakt de lekkerste vis, maar als u zich afvraagt waarom die zo lekker zilt is? Ik denk dat ze deze kruidt met haar eigen tranen die ze huilt omdat ze eigenlijk veel liever stamppot kookt. Maar dat wil niemand eten, en ik weiger ook om na te denken over wat je het best kunt drinken bij hutspot. Water? Melk? …

Het management zal u altijd aanspreken met een glimlach, maar ik weet ook wel dat het woord ‘managen’ om een reden zo algemeen klinkt. Dat kun je overal. Een fabriek, een kantoor, een hotel, het wordt altijd gemanaged door mensen die totaal geen weet hebben van wat een hotel een hotel maakt. Gastvrijheid, rust, echt genieten. Ze zijn wat mij betreft teveel bezig met vooral het managen van hun eigen toekomst.

Is in het restaurant dan alles pais en vree? Aan de buitenkant wel. Zoals het hoort. Maar let voor de grap eens op de non-verbale communicatie van onze maître du maison, Nicolas. Hij regeert met strakke hand, wat meestal goed uitpakt voor de gasten, maar niet veel ruimte geeft aan de vrijheid van meningsuiting van het personeel. Fijne vent, maar ik weet heus wel dat hij een plan heeft. Ik ben wakker.

Maar laat dat alles u er niet van weerhouden om een verblijf te boeken in ons hotel, mét restaurantreservering én wijnarrangement. Mijn naam is Charlie en als uw gastheer doe ik er alles aan u een onvergetelijke avond te bezorgen. Tot snel!


De Realiteit speelt Hotel Realizee op 22 mei om 16.00uur en 20.15uur in Theater Het Klooster in Woerden. Reserveer alvast een gaatje in je agenda! Reserveren van je verblijf in Hotel Realizee kan vanaf 26 april via www.realiteit.nl. Kaartjes zijn €11,50 incl. een drankje.