De Realiteit Theater voor iedereen
Facebook Instagram
Online voorstellingen op de website!
Mei 2020 - 'Schone handen' uit Vlucht naar Vrijheid online!
Op 5 mei is het 75 geleden dat Nederland werd bevrijd. Veel Nederlanders hebben zich verheugd op een feestelijke dag. Een dag die er door corona anders uit zal zien.…
Lees meer...
Mei 2020 - Een deel van Vrij Gesproken online!
In Vrij Gesproken zijn we getuige van een rechtszaak die een ieder bij zal blijven. Zo kan ook de rechter deze rechtszaak maar niet vergeten. Want niet de dader maar…
Lees meer...
April 2020 - De Realiteit online
Ook de Realiteit komt er niet onderuit. Helaas zullen wij onze voorstelling VRIJHEID van 6 juni uit moeten stellen. Maar…. we zitten niet stil! We zien elkaar wekelijks online om…
Lees meer...
Even voorstellen.... AREKE
Areke

Ons Realiteits-Vriendenboek

Naam: Aréke van Gent
Geboren: 10 september 1973
Woonplaats: Montfoort
Ik houd van: racefietsen met een stel meiden en skiën met mijn gezin
Burgerlijke stand: niet getrouwd, wel drie kinderen samen
Wat wil je later worden: actrice of dokter
Wat is je wens: in de hemel kijken en vertellen hoe het eruit ziet.

Vertel hier iets:

Ik ben Aréke van Gent en sinds oktober 2019 lid van toneelgroep de Realiteit, Hoera!

Ik ben in 1973 geboren en schreef vroeger in vriendenboekjes dat ik actrice of dokter wilde worden. Ik ben fysiotherapeut geworden en na een paar rolletjes hier en daar kwam ik bij een theaterkoor uit. Na tien jaar gezongen en gepresenteerd te hebben, had ik nog steeds geen geschikt toneelgroepje gevonden. En dat van die dokter was ook anders uitgepakt!

Nou schreef ik ook altijd in die vriendenboekjes dat mijn wens was dat ik in de hemel kon kijken en dat ik daarover op aarde mocht vertellen. Dus in hoeverre moet ik waarde hechten aan mijn eigen uitspraken?

Nou.. ik zou natuurlijk gewoon eens serieus op zoek kunnen gaan naar een prettige toneelgroep. Ik liet wat stukken en groepen de revue passeren. En ineens was daar “De Realiteit”. Ik werd meteen vriendelijk benaderd, mocht meekijken en een beetje aanvoelen. En ondanks dat ik nog geen stuk van de Realiteit heb gezien, voelt het goed aan. Zo goed, dat ik wilde meedoen met de stukken voor de Vrijheid. En ik wil blijven. Stap 1 is gezet. Als dit kan, wie zegt dan wat er zal gebeuren in de richting van dokter worden? En wie weet of ik zal worden ingehaald door de Realiteit? En ooit nog zal kunnen vertellen hoe de hemel eruit ziet….?

Ik heb veel zin om toneelervaring op te doen bij deze fijne groep. Eigenlijk hadden we nu in de startblokken moeten staan voor de stukken over de vrijheid. Helaas moeten we de voorstellingen uitstellen. Hoe vreemd, toepasselijk, is het om nu, in het jaar van 75 jaar vrijheid, niet geheel vrij te zijn! Maar ik merk al dat “de Realiteit” niet voor 1 gat te vangen is. Er zijn mooie filmpjes gemaakt om zo ons publiek te teasen voor de voorstellingen die in het vrijheidsvat zitten.

We voelen ons vrij, als we vrij in ons hoofd zijn.

 Ik hoop snel kennis met jullie te maken. Tot gauw bij een repetitie of een voorstelling!

Aréke

Lid worden van de Realiteit?

De Realiteit zoekt nieuwe leden! Lid zijn van de Realiteit betekent wekelijks gezellig samen zijn en samen repeteren met een gezellige groep mensen. Mannen, vrouwen in verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden en kwaliteiten. Of je nu focust op acteren, decorbouwen, regisseren of kleding maken; kom eens kennis maken!

Abonnement aanpassen    |    De Realiteit